Kaki Novel


based dari tajuk tu, bukanlah bermakna kaki sha ni ada novel
or bawah kaki ada novel.
tapi, semenjak dua tiga menjak ni sha dah jadi terminat gila dgn novel
mungkin di sebabkan oleh tahap kebosanan yg dah mencapai tahap petala ketujuh :D
so, sha pon bacalah novel.
mula-2 sha just baca untuk suka-2.
tapi bila dah habis novel tu, timbul minat pulak
3 novel sha baca dlm masa kurang seminggu.
novel yg first sha baca dlm minggu ni, Cucur Bawang dan Kopi O


korang boleh review kat link yg sha bagi tu yeaa
kisah nye pasal seorang tomboi yg suka curi cucur bawang.
cerita ni kelakar + sedih sikit.

then, lpas dah habis baca novel yg kat atas tu
sha sambung pulak pembacaan dgn novel keluaran Alaf 21, Ingat Janji Kita
cerita ni pon pasal tomboi yg terpaksa jadi tomboi.
tapi cerita ni permulaan nya agak membosankan
sebab cerita nya agak meleret-2.
tapi lpas setengh jalan baca, best pulak :)


lepas habis je buku ni, sha terus baca novel lain pulak.
tapi novel ni sebenarnya dah lama, tapi sha je yg baru ada kesempatan nak baca
novel Cinta 3 Suku
ceritanya pasal Nurul Iman dengan Kapten Azahari
cerita ni, aku memang puas hati baca.
memang sangat-2 best.
tak kisah la cerita pasal keluarga sebenar Iman tu meleret ke, ape ke.
sebab, cerita nya sangat kelakar + sedih.
sampai nangis aku baca [pulun nak feel]
hahahaha


kalau korang nak taw pasal novel-2 ni, review kat link yg sha bagi tu yea :)

btw, sha nak mintak korang doakan kesihatan incik boifren sha.
dia accident semalam.
kes penat keje, nak cepat sampai.
kesian dia.
tolong doakan kesihatan dia yea awak-2 semua.
terima kasih :)

so, sampai sini je lah celoteh sha.
Assalamualaikum wbt
tak jawab dosa, jawab sayang :)



Happy Old Day Sayang!!


hari ni sha rasa happy gileee.
nak taw sbb apa?
hari ni birthday incik boifren sha :)
walaupun sha takde hadiah nak bg kat dia
almaklum lahh, sha ni penganggur
sha pun buatkan video khas untuk dia
sha jd org first wish birthday dia kat fb n msg
sha dpt ilham buat video ni lpas usha 1 blog ni
sha tak ingat lah sape punya blog
maaf beribu-2 lemon kepada empunya blog
sha tengok ayat-2 dia. nice sgttt
lagi best dr video sha ni
sbb sha buat video last minute
sha tengok entry org tu last two weeks kot
sha try cri kat history kot-2 terjumpa empunya blog
tp susah la, sbb sha blogwalking ramai sgt blogger
sha pun ingat-2 lupa cemana video yg org tu buat
sha just buat je ikut ingatan
hahaha :D

so, kepada incik boifren
selamat hari lahir! :)

enjoy!! :)



video

nak keje!!!

tak jawab dosa, jawab sayang :)
hari ni sha nak story mory sket pasal keje.
sha ni dah la tak keje lagi,
memandangkan keadaan yg terlampau mendesak,
sha buat je resume and hantar je kat semua online job ads.
hahahaha. gempak tak?
padahal satu pon tak panggil-2 lagikk. grrrrr!!
tp, member sha ada ajak sha join dia keje dekat Royal Belum
errrr. korang taw ke kat mana tempat ni?
taw tak hutan simpan belum, grik?
dekat area-2 situ lahh.
then, ada lagi satu job offer.
sha rasa tempat ni, tak payah bgtaw pon korang taw dak? :D
nampak tak ada sedikit percanggahan dgn course yg sha amek dulu?
hahaha, takpe lahh.
rezeki ada kat mana-2
mana yg sha dpt, tu yg sha sambar dulu.
bukan apa, dah lama sgt sha terperuk dlm rumah.
mak abah pon dah sihat alhamdulillah
walaupon belum 100%,
tp sha cuma cari je dulu kerja.
dapat or tak, Allah yg tentukan rezeki kita kat mana kan :)

then, sekarang ni mmg trend mustache kee?
sory, sha mmg lambat seket bab-2 trend ni.
masa tu takde walaupun sha ni tak keje lagi :)
blogwalking blog org, ramai yg guna template mustache lahh
gambar pakai mustache laa
so, sha pon search la mende alah tuu
nak jugak buat kannn :D
then, sha upload kat sidebar tu
mmg buruk nampaknye
takpe, akan di ubah dlm masa terdekat :D

so, that's all yg sha nak cerita sepanjang minggu ni.
btw, sha dah habis ganti puasa and puasa enam.
korang camane?
hehehe.
salam sayang untuk semua readers :)
assalamualaikum.


*lagi dua hari, hari jadi incik boifren. apa sha nak buat nii?? suggestion pleaseeee. thanxxxx :)