Hadiah itu Present


tak jawab dosa, jawab sayang :)

hari ni sha nak story mory pasal hadiah aka present.
sha happy sgt hari ni sbb sha baru dpt 2 benda.


nampak tak ape tu?
tu lah hadiah yg sha dpt sebab menang contest.
Datin Norjuma buat contest dekat page Tudung Aidijuma - cetusan IDea Datin Norjuma
ni contest yg sha menang


buat ayat menarik berdasarkan gambar
ayat sha tak la menarik mane pon, tapi bolehlahh. haha


ni pulak berita gembira kedua sha dapat hari ni
sha dapat BR1M
yeaayyyyy!!
happy sangat, mane taknye.
sape yang nak bagi RM250 buta-buta je kat kite kan.
ahad ni kena claim.
tak sabarnya! tak sabarnya! tak sabarnyaa!
eh, tertiru Lisa Surihani dlm IAD pulak :p
so, tulah berita gembiranya.
harap korang pon gembira baca post panjang berjela ni :)

Assalamualaikum WBT :)



Mengesan Gangguan Jin/Sihir pada Ahli Keluarga


Cara yang korang perlu buat:
  1. Bangun tengah malam
  2. Buat sekurang-kurangnya solat sunat taubat 2 rakaat dan solat witir satu rakaat. Kalau dapat tambah zikir 3 serangkai lagi bagus (Lailahaillallah 100x, Selawat 100X, Istighfar 100X)
  3. Doakan/ruqyah ahli keluarga yg sakit dengan apa-2 ruqyah.
  4. Kalau tahu tempat yg sakit, letakkanlah jari telunjuk korang pada tempat yg sakit tu.
  5. Kalau sakitnya bukan fizikal, tapi lebih kepada perubahan sikap, letakkanlah tangan korang pada ubun-ubun pesakit.
  6. Tapi kalau untuk isteri yg nak test suami kena guna-guna, tak perlu letak tangan pada ubun-ubun. takut nanti suami salah faham.
  7. Semasa baca doa, perhatikan tanda-tanda seperti berikut:
  • Kadangkala tangan dan kaki bergerak seperti di tarik-tarik dari dalam.
  • Mata celik dan bergerak-gerak melihat ke kiri kanan sedangkan pesakit sedang tidur.
  • Terkejut-kejut.
  • Gigi berlaga.
  • Menangis.
  • Dan perkara lain yang tak sepatutnya berlaku pada orang sedang tidur.
*Kalau ada mana-mana tanda di atas, mungkin ahli keluarga korang ada masalah gangguan jin.

Sha buat entri ni sebab terjumpa masa tengah search kat Google tadi.

Assalamualaikum WBT :)


Kredit: Schanizan

Kenali Sikap Melalui Hari Lahir

HOLA!
korang semua tahu tak korang dilahirkan pada hari apa?
check kat sini : ISLAMIC CALENDAR
then, lepas convert ada hari korang dilahirkan.
hari tu semua ada makna.
nak tahu?
baca bawah ni :)
ISNIN
  • seorang yang amat setia dlm perhubungan samada dalam percintaan atau persahabatan
  • tidak suka di kongkong kerana merasakan diri mereka tidak dihargai sepenuhnya
  • dalam cinta, mereka agak ego dan sukar mengalah
  • akan tertutup dalam perhubungan
  • memendam rasa apabila ada yang tidak puas hati
SELASA
  • kelihatan pemalu dan pendiam terutama dgn orang yang tidak dikenali
  • di kalangan teman-teman, mereka lebih suka mendengar dari bercakap
  • mempunyai sifat humor yg tinggi
  • tidak memilih kawan dan tidak lokek berkongsi idea dan pendapat dgn teman
  • mempunyai ramai peminat kerana sikap yg unik
  • jenis yang angin satu badan..hati-hati
RABU
  • seorang yang bermulut becok dan peramah dgn sesiapa sahaja
  • sangat baik hati
  • sanggup menolong sesiapa sahaja yang memerlukan pertolongan mereka
  • kadangkala bersikap mementingkan diri sendiri
  • kurang serius dalam hubungan percintaan
  • kurang yakin pada diri sendiri utk menjalinkan komitmen dgn org lain
  • hanya org yg sabar dan tidak banyak songeh saja mampu mendampingi mereka

KHAMIS
  • seorang yang tegas dan serius dalam kerja
  • tak wujud soal putus asa dalam diri mereka
  • seorang kekasih yang hebat kerana mengambil berat dan sayang pada kekasih
  • suka memanjakan kekasih

JUMAAT
  • sangat keras kepala dan sukar berbahas dgn mereka
  • seorang yang penyayang
  • suka menceburkan diri dlm persatuan
  • mempunyai sifat kepimpinan yang tinggi
  • dalam cinta, mereka menyenangi kekasih yg memahami tugas mereka dan berdikari
  • kuat cemburu tapi pandai mengawalnya
  • pentingkan kejujuran
SABTU
  • pandai mengambil hati
  • mempunyai ramai teman dan disukai ramai
  • tidak suka 'kipas' utk kepentingan diri
  • berfikiran trerbuka
  • amat setia pada pasangan
  • ramai di kalangan mereka yang kecewa apabila di permainkan
  • suka kekasih yang manjakan mereka dan menyayangi mereka sepenuh hati

AHAD
  • jenis 'gila-gila'
  • kebanyakan mereka ini pandai orangnya
  • suka aktiviti yg berkaitan dgn alam sekitar
  • seorang yang lasak
  • serius dan setia pada pasangan
  • jenis pendendam, sekali kecewa, sukar nak pulihkan perasaan
  • sukakan org yg berfikiran terbuka, penyayang, dan tidak byk cakap serta jujur

Doodling!


hey u guys yg tengah sedap tengok Setia Hujung Nyawa tu.
ingat sha tak taw ke korang tengah sedap layan cite tu kan waktu ni? haha
semalam sha buat doodle using Paint Tool Sai.
tapi sha rasa mmg buruk sangat.
hanya Tuhan Maha Mengetahui :)
so, hari ini sha usaha untuk buat lagi.
and guess what.
JADIIIIII!!!!
rasa nak jerit kuat-kuat.
tapitakde la cantik.
sekurang nya sha usaha kan?


this one sha buat semalam.
buruk sangat. gemuk pulak tu :P



yang ni sha buat tadi.
walaupun tangan tak berapa cantik, sha tetap rasa doodle ni cute :P
*masuk bakul, angkat sendiri
korang jangan ambil ye doodle-2 ni.
nanti sha buat yang lain utk korang :)

Assalamualaikum wbt :) 

Mood: Hepy nyeeeee

GERAM!!!

sha rasa geram sgt hari ni.
rasa panas jee hati.
dah lama sha kena, tp sha sabar kan je.
tp hari ni dah tak maw sabar lagi!

nampak gambar besar gedabak tu?
tulahh manusia yg menyakitkan hati!
dia letak link ads churp2 ke, hape ke ntah kat cbox sha.
then masa sha nak BW td sha klik
then keluar lah benda ni


ni lah ads yg sha klik tu.
perhatian yea kat korang semua.
jangan sesekali letak link ads kat cbox ke, comment ke.
sbb sha takkan halalkan setiap kali sha klik benda tu.
jumpa kat akhirat nanti, sha nak tuntut
tak kira lah kau femes blogger ke, PM ke, menteri ke, cleaner ke, hape sekali pun yea.
fuhhhhh!