Mengesan Gangguan Jin/Sihir pada Ahli Keluarga


Cara yang korang perlu buat:
  1. Bangun tengah malam
  2. Buat sekurang-kurangnya solat sunat taubat 2 rakaat dan solat witir satu rakaat. Kalau dapat tambah zikir 3 serangkai lagi bagus (Lailahaillallah 100x, Selawat 100X, Istighfar 100X)
  3. Doakan/ruqyah ahli keluarga yg sakit dengan apa-2 ruqyah.
  4. Kalau tahu tempat yg sakit, letakkanlah jari telunjuk korang pada tempat yg sakit tu.
  5. Kalau sakitnya bukan fizikal, tapi lebih kepada perubahan sikap, letakkanlah tangan korang pada ubun-ubun pesakit.
  6. Tapi kalau untuk isteri yg nak test suami kena guna-guna, tak perlu letak tangan pada ubun-ubun. takut nanti suami salah faham.
  7. Semasa baca doa, perhatikan tanda-tanda seperti berikut:
  • Kadangkala tangan dan kaki bergerak seperti di tarik-tarik dari dalam.
  • Mata celik dan bergerak-gerak melihat ke kiri kanan sedangkan pesakit sedang tidur.
  • Terkejut-kejut.
  • Gigi berlaga.
  • Menangis.
  • Dan perkara lain yang tak sepatutnya berlaku pada orang sedang tidur.
*Kalau ada mana-mana tanda di atas, mungkin ahli keluarga korang ada masalah gangguan jin.

Sha buat entri ni sebab terjumpa masa tengah search kat Google tadi.

Assalamualaikum WBT :)


Kredit: Schanizan

No comments: