doodle budak sekolah


Tiba tiba hari ni sha jadi rindu gila zaman sekolah dulu.
Sobs sobs.
So, sha melukis doodle guna SAI dan PS.
Lepas Sketch and colour dekat SAI,
Sha save as PSD, then sha tambah apa yang patut kat situ.
Sebab tak semua sha pandai buat kat SAI.
Mata dan efek cahaya tu sha buat dekat PS.
Sha guna Photoshop CS5 je. Uhukk.
Jom tengok doodle buruk sha:


Ini doodle sekolah rendah.
Lencana pon sama dgn lencana sekolah sha dulu :)

Ini pengawas sekolah rendah.
Tapi sha tak dapat jadi pengawas masa sekolah rendah dulu.
Sebab nakal sangat. Haha

Ini doodle sekolah menengah.
Lencana pun sama je dgn lencana sekolah sha dulu.

Ini pengawas sekolah menengah.
Tapi sekolah dulu, sha jadi pengawas SPBT je.
Tak layak jadi pengawas sekolah. Haha

Doodle ni memang sha tak letak watermark.
Sebab sha nak bg budak budak sekolah sha dulu tu.
Tapi tak sanggup nak lukis setiap orang punya karakter.
Penat denn. Haha

Tahniah Ustaz Azhar Idrus Kahwin Lagi

Tahniah buat Ustaz Azhar Idrus di atas pernikahan beliau yang ketiga.
Kita nak dapat sorang pon susah, UAI dah 3 :)
Semoga di panjangkan jodoh UAI :)






Gambar Ihsan Encik Google :)

Hari ini (26 May 2013), dikhabarkan Ustaz Azhar baru sahaja menikahi seorang gadis bernama Izyan sebagai isteri ke-3 nya. Lihat dari mata pun boleh buat ramai lelaki jatuh cinta tapi jangan buat pasal nanti kena karate dengan Ustaz Azhar. Hahaha!
Dikhabarkan, gadis bernama Izyan yang dinikahi Ustaz Azhar Idrus (UAI) ini adalah anak saudara kepada Tuan Hj. Omar bin Tahar iaitu Ketua Cawangan Keramat Permai AU1, Hulu Klang, Gombak. Hak perkahwinan ini juga boleh dikatakan telah pasti kerana telah dikongsikan sendiri oleh saudara Hafiz Hamidun yang telah di ‘screenshot’ dari akaun Instagram’nya.
Sumber dari: http://ohartis.com

Blog Review


Hari ni sha rasa mood baik datang.
So sha nak review blog adik ni.
Sha kenal dgn dia kat twitter.
Sha pon tak tahu sape follow sape dulu. Haha
Dah jadi mcm rapat pulak.
Sbb budak sorang ni perangai gila gila.
Layankan ajee.
Hahaha.
Just Kidding wanie yeah :D


Klik header untuk ke blog comel.

Masa duk twit kat twitter sha tak tahu pon dia ada blog.
Nampak sgt sha tak pernah tgok profile dia. Haha
Semalam masa sha twit nak edit blog, dia mintak link.
Baru sha g tgok profile dia.
Blogger rupanya budak ni *dalam hati*
So jom review blog dia.

Blog dia ada lagu Hip Hop.
Boleh tahan jugak la budak kecik ni kann. Haha
Tapi sha nak tanya, kenapa button follow dan dashboard wanie bertindih ni?
Salah coding ke?


About Wanie:

Budak kecik tu pon takot tgok wanie buat muka mcm tu. Haha

Assalamualaikum and hello..
ini lah dia tuan punya blog nama betul dia
Masnorillyana bt Mattan a.k.a wanie..a.ka.mas.a.k.a masnor.a.k.a yana
dia berasal dari negeri sembilan yang tercinta..
negeri sembilan tu dalam malaysia yer..*ok fine lawak bongok* 
usia dia akan meningkat
tiap kali tarikh keramat ni datang -->13.12.1995..
seorang mama.. so tu je lah salam

Mama lah sangat, awak tu baru 18 dik oii. Haha
Sha suka bila blogger guna background mcm lace tu.
Tapi bila sha buat background blog sha,
rasa mcm hape je. Haha

Overall sha tak rasa blog budak ni merapu mana pon.
Cuma mungkin dia je rasa mcm tu kott. Haha
90% out of 100% :)

Btw, terima kasih sudi kawan kita kat twitter :)
And sorry sebab menggunakan perkataan 'budak' di situ :)
Keep on Writing and Happy Blogging :)


Personal Review 7


Klik header untuk keblog Plutonian.

Apa yg sha boleh ckp tentang blog ni adalah,
sha bangga ada kawan dari Pluto yg sanggup join segmen sha. HAHAHA
Korang nak kenal dengan Plutonian ni?
Nak tengok gambar dia?
Jangan kata gambar, nama pon sha tak tahu. HAHA.

About Plutonian:
I'm back. Fuh, I'm typing very fast I have no time to blog.  My mid-year examination starts this Saturday. Yah Saturday, we have to go to school on Saturday! Plutonian International School lah kan. Keep tellin' ya this. Haha. Okay I love to join 'review - review segmen'!
This blog, was born on March 2013. Don't forget to read this as fast as you can! I'm an Alien. Yeah, nobody knows my real name and a fact about me. That's my point. I don't want people know about me. I've met various types of human being. How they act in front of their friends, and how they insult their friends once they walk behind their friends! Imma nomad. I move every 3 years or 2 years to another place. I live here, Pluto baru 1 years lebih. I write randomly. But through all my writing, I hope you may find anything useful. I'm forever Potterhead. A true Potterhead. I have all Harry Potter's novels and dvd. Eh, you want to know about my blog or about me? =)
My true purpose blogging was to share SPM or PMR notes. But I was too busy with my 'honeymoon' year, I forgot to make notes to share to y'all. So from a useful blog, it turned to useless. I was thinking to share with y'all everything about English. The awesome grammar, the writing, grammatical errors. Em, nice idea, though.  I'll start sharing all English notes this holiday!
Korang ingat kat Pluto takde exam ke? Ada lahh.
Sama jugak mcm SPM n PMR.
Jangan main main.
Siapa yg tak reti English tu, copy and paste je dekat Google Translate kay. Ahakss!
Lagi 1, sape cakap warga Pluto tak kenal Harry Potter?
Harry Potter femes kayy. 
Tengok Plutonian sorang ni, dia kamcing kot dgn Harry. HAHA

So, overall sha bagi 4.5 out of 5.
Blog archive tu kalau boleh letak la scroll ye.
Sha tegur je, jangan fire ke santau sha pulak. Ahakss
Keep on Writing Alien comel :)

Personal Review 6


Klik header untuk ke blog Beloggie Amy

Bila sha klik je URL blog Amy ni, rasa mcm love at first sight pulak.
Nak taw sebab ape?
Klik header tu.
Now korang percaya kan?
Comel 100%
Kemas 100%
Ringan 100%.
Walaupun Amy guna blogskin, sha rasa ada yg dia buat sendiri.
contohnya header tu.
Art dlm blog tu semua handmade Amy k. *Saluteeee!

About Amy:
1. amy for shortcut name
2.18teen y/o for this year 2013
3. suka berkawan | peramah | pemalu |
4. nak kawan dengan cik penganjur , boleh ? hehe

Point no 4 tu jawapannya boleh jee.
Tapi sha garang. sanggup? HAHAHA 

Bout her blog:
(a) diberi nama : beloggie amy
(b) blog ni dilahirkan pada : may2013
(c) blog ini bertemakan : ala ala kawaii
(d) tema warna blog amy : colourful
(e) blog ni amy gunakan sebagai : diari life amy | tempat untuk menghasilkan karya doodle amy |
(f) jenis blog : amy guna blogskins sebab mudah untuk di edit
Korang nak tengok art yg Amy hasilkan?



Comel kan?
Eh rasa mcm nak rempah doodle la pulak kat Amy ni :D
oke Amy, sha wish u all the best!
Keep on Writing! :)



Personal Review 5


Klik header untuk ke blog Gegirl Gemuk.

First, Ika tak memenuhi syarat sebenarnya.
Tapi sha buat jugak.
Ika just paste banner tanpa completekan syarat lain.
tak caya g skodeng blog Ika --"

Blog Ika sangat simple.
Seelok eloknya blog archive tu Ika buatlah scroll supaya nampak lebih kemas.
Lagi 1, better tambah Google Friends Connect or follower list.
Daripada Ika guna tumblr punya version tu,
kadang blogger yg follow tu takde dlm list.

Tentang Ika:
NURUL SYAFIKAH MOHD RAZALI
Was born at Hospital Besar Seremban, 26 DECEMBER 1995
Was known as IKA or GEGIRL
Currently stayed at NEGERI SEMBILAN
I'm not SINGLE. I'm not TAKEN. I'm ALONE.

Kejiwangan Ika:
Hati kepunyaan aku ada satu je. Bukan dua. Bukan tiga.
Aku bukakan pintu hati aku dan aku letakkan kepercayaan yg tinggi kat kau
sbb aku rasa kau mampu jaga hati aku.
Aku harap kau jaga hati aku dengan baik.
Kalau kau hancurkan hati aku mungkin pintu hati aku akan tertutup
dan akan sukar untuk terbuka lagi.

See, jiwang kan Ika ni? Ahakss. jgn marah dikk :D 
Overall sha bg 4.5 out of 5 :)
Keep on Writing Ika :)

Personal Review 4


Klik header untuk ke blog Diana.

Di sebabkan Diana tak bg sha copy apapon, review ni kena bayar.
HAHAHA. Just Kidding.
Suka erk seksa sha? Sobs sobs --"

STTP, sha suka blog Diana sebab 100% kemas.
100% ringan.
dan 100% comel.
Diana guna blogskin, sebab tu comel jeee blog dia :)

Tentang Diana:
"Firstly my name is Diana. Just call me Diana for short. I'm a shy person.
Legally19 this year. Still studying in Dip in Accountancy.
Start ber-blogging on Feb 2011 time form 5. HAHAHAHAHAHAHAHA.
Org lain sibuk nak SPM, I sibuk sign up blog (ok, statement poyo)"

Bout her blog:
"Okay, dalam blog ni I suka post any entry yang what I think I should share with
everyone. Blog I tak terlalu personal but blog I tak menyiarkan isu-isu hangat,
risau jadi kontroversi. Takut wooo. Then I suka edit blog. Dah banyak kali I tukar
template blog ni and I edit sikit. Template I suka guna blogskin coz looks
beautiful+cute+soft. Hehehe. I teringin nak buat doodle sendiri but tak reti.
Huh (sigh)"

See rajin tak sha Printscreen then type pulak --"
Overall, sha memang minat gila dgn blog ni sebab cute jeee.
Sha bg 4.95 out of 5. Muehehehe
Keep on Writing Diana :)

Personal Review 3


Klik header untuk ke blog Siti Khadijah Yasiran aka Dieja.

Sha suka blog ni, simple, kemas dan sangat ringan.
Tak membebankan quota broadband. haha
Banyak polkadot yg comel.
Background dan title semua polkadot.
Tapi comell jeee.
Yg tak best, Dieja tak bg can sha copy gambar.
Header tu pon sha printscreen. Uhukk 
Tapi takpe, sha dpt copy apa yg patot je.

Kata Dieja:
kalau tengok blog saya ni memang x banyak follower and post pon kurang kan ? 
sebab nye memang baru bulan ni baru saya aktif .
sebelum ni busy dengan hostel and kerja .
tu yang blog ni agak terabai sebelum ni huhu (:


Tentang Dieja:
♥SITI KHADIJAH YASIRAN♥
♥18 YEARS OLD♥
♥BLOG EXIST SINCE :
DECEMBER 2010♥

Overall, sha bg 98% untuk Dieja.
Cuma kalau guna SCM music player ni, blog akan loading twice
 Maksudnye agak berat bg pengguna broadband.
Kalau guna Unifi lain lah.
Kelajuan cahaya --"
Tapi sha suka lagu Just Give me a Reason.
Tahniah berjaya menambat hati sha. *Over pulakk
Keep on Writing Dieja :)

Personal Review 2


Klik header untuk ke blog Setiasmile with me

Sha cuba cari tentang blog dan tuan nye
Tapi tak jumpa.
So sha decide utk copy je apa yg patut.

Tentang SetiaSmile:

erm... aku merupakan seorang mahasiswa dalam bidang kejuruteraan..
blog aku ni takde la yang hebat un,
sekadar berkongsi ilmu yang boleh dikongsi..
aku juga meminati dunia fotografi..
tetapi tidak aku titipkan tips2 fotografi sebab aku juga masih dalam proses pembelajaran...

Memang dari apa yg sha boleh nampak,
Naim merupakan seorang 'penembak' yg baru menceburi bidang photography.
Antara hasil kerja naim:



Cantik kan?
Overall tentang blog naim, sha suka.
Cuma bg seorang perempuan, sha kurang minat pada warna hitam sebagai background
Kalau laki yg review blog Naim mungkin persepsi yg berbeza --"
Apepon, semoga berjaya dan terus sukses dalam berblog.
Keep on writing :)

Personal Review 1


Klik header untuk ke blog Mimbar Kata

Semalam sha dah review blog Mimbar Kata under bulk review.
Di sebabkan MK join jugak under Personal review,
sha kenalah review untuk kali kedua.

Blog Mimbar Kata ni sebenarnya sgt simple
Tapi padat dgn ilmu.
Apa yg sha boleh gambarkan,
penulis blog Mimbar Kata merupakan seorang yg cintakan pada ilmu
Melalui penulisan entri pon kita dah tahu.

Tentang Mimbar Kata:

Kegemaran saya adalah kata.
banyak rahsia tersembunyi dalam kata.
Setiap insan memiliki peluang untuk menyatakan kata.
Ia memberi pancaran segala yang berbelukar dalam jiwa.
Segenap yang berukir di bingkai fikir.
Kata adalah cerminan apa yang kemas tersimpan dalam kalbu.
Melalui kata banyak yang dapat dicari dan kita menemui bentuk-bentuknya.
Yang terpenting, ambillah yang terbaik darinya
sebagai pedoman dan teladan menuju jalan kecerahan.


Bertinta sastera berdakwat bahasa
Demikan tag line blog ini.
Apa yang mahu saya sajikan adalah bilah-bilah warna
dunia sastera terutama kepada mereka yang masih berada
di bangku perjuangan  SPM dan STPM
Blog ini ingin memberi ruang bacaan kepada mereka
untuk lebih mengenali sastera lebih dekat dan akrab
sesuai dengan perubahan masa dan kemunculan media baru
Semoga manfaat itu dapat diterima
meskipun sekecil hama
Mimbar Kata
Dalam blog ni banyak memuatkan cerpen, sajak, sastera
Mimbar kata juga seorang blogger yg sgt meminati GA dan Segmen.
Kalah sha. haha
Banyak entri mengenai segmen dan GA turut di muatkan.
Semoga terus aktif dalam dunia blog.
Keep on writing :)

Bulk Review 3


Klik header untuk ke blog Rainbow
Sha terpegun bila baca URL blog ni.
nikmatipelangi.blogspot.com dan secara tiba tiba teringatkan Skittles
dan tak semena mena meleleh air liur. hahaha
oke, blog ni sangatlah simpleeeeeeeeeee.
dan sha rasa blog ni merupakan blog peribadi
sebab dari cerita yg di sampaikan.
sha suka tagline 'hidup adalah pilihan'
overall sha suka Skittles.
ehhhh! sha suka blog Rainbow ni. Ahaa
Keep on writing :)


Klik header untuk ke blog Cik Donut.
tengok pada header dah tahu blog ni comel kan?
Tapi sha kurang berminat dgn warna neon sebagai warna tulisan pada post.
sakit mata sha wahai Cik Donut --"
warna sgt memainkan peranan dlm blog
warna memang ikut kesukaan kita, tapi ikut citarasa pembaca jugak.
lebih elok warna ditukar kepada warna gelap berbanding neon.
Masih banyak yg boleh diperbaiki.
Secara keseluruhannya, sha suka.
90% markah untuk Cik Donut
Keep on writing :)


Klik header untuk ke blog Fatin Farhana
Memandangkan dia tak bagi sha copy header, terpaksalah sha print screen --"
Sha suka blog Fatin sebab blog ni kemas dan ringan.
Tapi sha nak tegur tentang blog list.
Seelok eloknya buat scroll pada bloglist 
memandangkan banyak sangat blogger dlm list fatin.
tapi sha puas hati dan suka blog fatin from header to footer
dan sha suka header tuu
Omeyyyyy sangat.
Keep on writing :)


Bulk Review 2


Klik header untuk ke blog Jejari Ku Lincah Menari aka Syafawatikmal
Header blog ni sangat comel
Blog ni ringan, tersusun dan kemas.
Tapi lagi elok kalau lagu tu di tukar atau takde langsung pon takpe.
Bila sha bukak je link ni tadi, terperanjat sbb volume laptop pon dah kuat.
kuss semangat. haha
Then sha rasa seelok eloknya kurangkan penggunaan warna neon pada tulisan.
naik juling sha nak membaca. haha
tapi info yg di muatkan sgt menarik, terbaik dan up to date.
Keep on writing :)


Klik header untuk ke blog Bila C Gadis Mula Berbicara aka Murni
Sha suka blog Murni sbb cepat je loading.
Tapi sha kurang suka dgn pergerakan dlm blog.
Maksudnye terlampau byk ayat yg bergerak.
Contohnya pada sidebar dan bahagian bawah header.
Bila terlampau banyak pergerakan, sha mula rasa pening. haha
Then, about me pada sidebar ada 2.
Letak 1 pun dah mencukupi bg sha.
tapi overall sha rasa blog murni bestt.
byk input yg menarik yg murni kongsikan.
Keep on writing :)


Klik banner untuk ke blog The New Minded
Blog ini merupakan blog peribadi yg berkonsepkan 'I Think, I Write'
Blog ni sgt simple.
Tapi sha rasa pada bahagian Preffered Site tu agak berselerak.
Mungkin disebabkan oleh kehadiran ads yg tak di susun rapi
Apa yg sha suka dlm blog ni ialah Online Learning
Sesuai utk student yg malas baca buku. haha
Overall sha rasa blog ni okay.
Keep on writing :)

Bulk Review 1

Klik header utk ke blog Mimbar Kata.
Blog yg penuh dgn bahan ilmiah yg menarik.
Tersusun, kemas, dan yg paling sha suka sbb blog ni ringan.
cepat je loading.
Sha suka tagline blog ni : Bertinta sastera berdakwat bahasa.
memang sesuai dengan input yg di paparkan dlm blog.
banyak memaparkan cerpen serta nota pembelajaran
keep on writing :)


Klik header utk ke blog Emira Zaharin.
Blog ni sangat kemas.
Background polkadot yang comel.
Ringan, cepat loading.
Dlm blog ni, Emira banyak review novel, buku, kasut, filem.
Eh macam macamlah dlm entri dia.
dan percaya atau tidak, Emira Zaharin seorang perempuan yg sangat minat tengok bola
keep on writing :)


Klik header untuk ke blog Princess Syazliyana.
Bila sha klik je link blog ni, sha tengok banyaknye domo. haha
in love with domo ke ape?
tapi sha suka sbb blog dia comel je.
tersusun dari header to footer.
simple but nice
Bila sha tengok blog archive nana, sha rasa dia sgt suka join GA n segmen
no wonderlah dia boleh tersasar ke blog sha ni. haha
Keep on writing :)