REVIEW: Pemenang Partner GA By Atiqah-Farah 5


Klik banner untuk ke blog Siti Zawiah.

Tahniah sha ucapkan kerana menang review dari GA Atiqah dan Farah.

Sha suka header tuu. Comel sangattt :)
Sha panggil Siti je la yeah? :)
Blog Siti kemas sangat, ringan dan laju je.

Apa yang menarik tentang Siti ni ialah dia pandai edit blog.
Comel comel je blog yg dah Siti edit. Tahniahhh!
Kalau korang rasa nak tempah, bolehlah ke blog Siti :)

Siti jugak banyak review novel.
Kalau korang nak taw novel apa yg di review, kenalah singgah ke blog Siti.
Tak rugi pon.
Dengan input yang di taip oleh Siti, Sha rasa kagum.

Follower pon ramai. 1142. Kau ada? Haha
Sha pon takdee :p

Ini banner Siti:
Comel jeee.
Geram je sha tengok. Hehe

Overall, sha suka blog Siti.
Kemas dan tak bersepah :)
Happy blogging :)


REVIEW: Pemenang Partner GA By Atiqah-Farah 4


Klik banner untuk ke blog Nasha

Tahniah Sha ucapkan kerana memenangi review dari GA Atiqah dan Farah.

Blog Nasha sangatlah kawaii.
Background dia sangatlah comell.
Tapi kalau sha yang guna, sah tak sesuai lah kann. Haha
Blog Nasha pon ringan jee, laju dia punya loading. Sha suka!

Tapi sha nak tegur pasal Blog Archive tuu.
Kenapa tak buat scroll bar je?
Bila tick expend, dia dah jadi panjang ke bawah dan nampak hilang kekawaiian tu.
Nampak tak punya teruk bahasa. Haha :p

Jom kenal kenal dengan Nasha:


Aina Nasha Bt Mohd Ridzuan
Nasha/Adek
13 Tahun
27/11/2000
Painting, Reading, Writing and Blogging.

Overall, sha suka blog Nasha.
Sangat kemas dan tersusun.
Happy blogging! :)


REVIEW: Pemenang Partner GA By Atiqah-Farah 3


Klik banner untuk ke blog Azieyan.

Tahniah sha ucapkan sebab menang review dari GA Atiqah dan Farah.

Blog ni simple jee, comel dan kemas.
Bila sha baca bio pasal Azieyan dekat blog dia lagi 1,
rupanya Azieyan lahir di Kelantan dan membesar di Selangor.
Tapi dekat header tu sha macam nampak mcm peta negeri Sarawak.
Ke mata sha yang error? Hahaha :p

Okay, okay. Berbalik pada review tadi.
Azieyan dah mula berblog sejak tahun 2008. Fuyooo
Patutlah dia selalu join GA dan Segmen.
Jumlah segmen dan GA yang Azieyan dah masuk ialah 70.
Memang terer lah kan.
Kerajinan terserlahhh :)))

Azieyan jugak dah banyak kali menang GA yeahh.
Sebanyak 41 GA yang telah di menangi.
Bravooo. Sha pernah merasa 2 kali je baru. Haha :p


Nurul Azieyan
11/08/1989
Lahir di Kelantan
Di besarkan di Selangor.

Overall sha suka blog ni.
Kemas dan cepat loading.
Tahniahhh!
Happy blogging :)


REVIEW: Pemenang Partner GA By Atiqah-Farah 2


Klik banner untuk ke blog Hanieyz

Tahniah sha ucapkan kerana menang review dari GA Atiqah dan Farah.

First impression bila buka blog Hanieyz ni ialah 'Woww Purpleee!!'
Rasa nak menjerit jap.
Sebab warna feveret sha kann.

Okay, okay. Blog Hanieyz ni comellahhh.
Kemas, tersusun. Laju je loading. Tahniahhhh! :D
Follower blog Hanieyz ramai wehh. 1100 kayy, aku ado? Haha
Hanieyz memang suka update blog.
Bulan Jun punya entri ada 173. Fuyyooo.
Gagah betul Hanieyz update blog tetiap masa.

Sha rasa puas hati sangat dengan blog ni.
Macam takde apa nak tulis sebab memang dah superb

Jom kenal kenal dengan Hanieyz:


Nama: Siti Nortizah Bte Abdul Rajak
Nama Pemes: Hanieyz, Cik Akak, Naomei
Adik Beradik: Anak Keempat
Asal: Sibu Sarawak

Comel jee banner dia.
Serba serbi ungu.

Overall, Sha suka sangatt.
Sha bagi 4.99 bintanggg!!
Haha
Happy blogging :)


REVIEW: Pemenang Partner GA By Atiqah-Farah 1


Klik banner untuk ke blog Ifah.

First of all, sha ucapkan tahniah sebab menang GA yg dianjurkan oleh Atiqah dan Farah.

Sha suka dengan blog Ifah ni.
Sebab blog dia kemas jeee, cepat je loading.
Susunan sidebar pon kemas. Tak mcm blog sha, serabai. Haha
Tapi blog Ifah ni memang merata rata iklan.
Atas ada, scroll bawah sikit ada, dan scroll bawah lagi pon ada. Hehe
Betul betul nak duit masuk ni. Haha

Sha suka input yg di tulis dalam blog Ifah.
Semuanya berbentuk Islamik.
Tapi jangan ingat dia tak minat Kpop k.
Ifah pon Kpopers jugakkk.
Jom baca serba sikit mengenai Ifah.

NAMA: Latifah Bt Mohd Ashri
NAMA PEMES: Ifah Dafila
UMUR: 19 tahun
HOBI: Blogging, Facebooking dan Tweeting

Ni gambar Ifah ke?
Sha pon tak sure. 
Curi dari sidebar Ifah jee.

Overall, Sha puas hati dengan blog Ifah.
Happy blogging yeahh :)


RESEPI: Kek Chiffon Pandan

After a long longgggg lonnnggggggggggg time sha menghilang. *konon
Now, I'm back! Haha
2, 3 hari ni mood rajin datang.
So, sha buat kek.
Semalam kek coklat versi bakar.
Hari ni kek chiffon pandan.
Kek ni seriously gebu jee macam beli kat kedai.
Bukan nak puji diri, tapi memang betul.
Tapi kek ni menggunakan sukatan mangkuk.
Ini turun temurun punya resepi.
Lama tak lama nye lah. Hehe
Jom terjah bahan-bahannya :)
BAHAN-BAHANNYA:
1 mangkuk tepung naik sendiri
1 cawan gula
1/2 mangkuk santan pekat + pati pandan
6 biji telur - asingkan putih dan merah
1 sudu teh krim of tartar
4 sudu besar susu pekat manis
4 sudu besar minyak
Pewarna hijau


CARA-CARANYA:
1. Pukul kuning telur bersama susu dan minyak sehingga sebati.
2. Masukkan santan dan tepung. Kacau rata.
3. Putih telur di pukul dalam bekas berasingan bersama gula dan krim of tartar. Pukul sehingga menjadi meringue.
4. Campur sedikit demi sedikit meringue ke dalam adunan tepung. Guna kaedah kaup balik.
5. Bakar di dalam ketuhar selama 30-45 minit atau sehingga masak.
6. Bila kek sudah masak, terbalikkan kek di atas redai. 
7. Tunggu sehingga kek betul-betul sejuk sebelum keluarkan dari acuan.


TIPS DAN TRICK:
1. Untuk membuat meringue, pastikan tiada telur merah bercampur dalam telur putih. Kalau tak, memang tak jadi meringue tu.
2. Make sure ayak tepung sebelum masukkan dalam adunan. Kalau tak, berat lah kek korang.
3. Sha guna oven bulat tu, so sha tak tahu berapa suhu nya. Agak dalam 175C kot. Hehe
Selamat mencuba :)