Easy Peasy Giveaway by FD




klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

Tamat 13 Oct 13, 10 malam

SL1M


Alhamdulillah masih diberi kesempatan dan peluang untuk bernafas lagi pada hari ini.
Pagi tadi lepas bangun dari tidur, sha check email dengan keadaan mamai lagi. Bukak je Yahoo Mail ternampak 1 email dari SL1M. Kejadahan apakah SL1M ni?
Mungkin ramai yang belum tahu dan belum ambil tahu mengenai SL1M. SL1M ni ialah Skim Latihan 1 Malaysia berujuan untuk provide latihan kepada lepasan IPT yang masih menganggur secara hormatnya.
Termasuklah sha ni kann. Sha isi SL1M ni dekat JobsMalaysia. So, siapa yang belum kerja boleh try isi SL1M ni.

Sha isi dalam 2 bulan lepas kot. Rezeki Allah, siapa yang tahu. Baru hari ni sha sedar kenapa sha tak dapat kerja lagi. Rupanya ini adalah hikmahnya. Dalam email tu ada state kan yang sha akan menjalani latihan selama 29 hari dan di beri elaun sebanyak RM1500 dan RM70 elaun makan. Company mana yang malang ambik sha kerja? Haha. Synergy Log-In System Sdn Bhd. Dapat je tadi, terus sha search company ni ape productnye kann. Hehe.

Then kalau dia puas hati dengan hasil kerja dan latihan kita, dia akan ambil kita bekerja tetap dekat company dia. Dengan gaji sebanyak RM2300 sebulan tidak termasuk elaun lain. Tapi yang menjadi masalah ialah tempat tinggal dan juga transport. Al maklumah sha manade transport. Sedara mara yang tinggal dekat Bukit Jalil pon takde. Rumah sewa lagi. Macam macam benda yg perlu di baca sebelum terus menerima tawaran ni.

So dengan hati yang masih ragu ragu, korang rasa sha perlu terima ke tak? 


FREEBIES: Awek Bertudung Biru


Hari ni mood mendoodle datang lagi, so sha rasa baik hati nak buat doodle untuk awak, awak dan awak.
Tapi satu jelah doodle nye. Haha. Tapi jangan buat harta sendiri pulak.
Kalau guna, tolong komen kat sini. Kalau tak, sha rotan korang. Haha
Doodle ni transparent. Korang boleh guna doodle comot ni kat mana mana je korang suka.



Pencarian Sponsor GA


Dengan limpah kurnia Nya, hari ni dapat lagi sha menhapdate post baru.
Wahai rakan blogger sekalian, sha nak uar-uarkan kepada semua bahawa sha sedang mencari sponsor untuk GA baru yang bakal di anjurkan oleh NASYA, sha dan beberapa blogger yang lain.
Oleh itu, sha berharap adalah sedikit sebanyak sponsor yang akan menyeponser GA tersebut.
Kalau ada yang nak sponsor, inbox sha di FB atau comment je dekat sini. Or mention dekat twitter.


Sha harap dengan kesudian korang sponsor barangan untuk GA akan memeriahkan lagi dunia blog tanah air.

P/S: Mood post hari ni skema gila :D