In Love With...


Semenjak dua tiga menjak ni sha jadi fanatik gila dengan lukisan inai. Atau lebih di kenali dengan nama Mehndi di India. Kaum Hindu terutamanya sangat kreatif dengan lukisan inai ni. Sehingga tak tercapai di akalku nak berfikir macamana diorang boleh menghasilkan Mehndi yang sangatlah kreatif, cantik, gorgeous dan yang penting sexy. Haha.

Sha rasa macam nak belajar jee cara melukis Mehndi ni. Tapi di sebabkan tangan yang agak keras dan kurang berseni, simpan ajelah niat nak melukis ni. Btw, kat Malaysia ada jual ke serbuk Henna ni? Kalau ada, tolong letak link kat comment box yeah. Kerjasama anda sangat sha hargai. So, jom terjah hasil kreatif Mehndi ni.

Yang ni bertemakan burung merak kebanggaan rakyat India.


Yang ni sha suka sebab dia macam ajar step by step dan sangat cantik.





Kalau korang perasan, semuanya dilukis dengan basic yang sama. Bermula dengan swirl dan lengkungan. Siapa yang nak cuba, tak salah. Pelukis henna ni dapat income besar tahu. Dengan modal yang sikit :)




5 comments:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Tau tak apa, untuk seorang je lukis inai kaki and tangan plus semua jari dah cecah RM150..untung tu, padahal modal kocik bonar :p Yang penting, ada kretif dan inainya cantik, confirm orang akan amek order lagikan? Huhu.

K a o G u r o said...

cara nk lembutkn tangan.. lukis garis tegak tnpa kenakan tangn pd kertas lukisan.. have a try =D henna ada jual cik sha.. appak sy pon pakai.. sy Z btw..

sahizatul sahimi said...

@NURSHAKIRA ABDUL HALIM Kan Kan Kannn? Tu yang try nak mengkeretif kan tangan ni. Mana tahu rezeki kat situ. Ye dakk. Hehe

sahizatul sahimi said...

@K a o G u r o Phuiii Phuiii Phuuiii. Kemana kau menghilang? Blog pon private. Grrrr

Nasuha said...

Cantik..